Viata virtuala: lame sau cool? Totally lame, I say

Citisem mai devreme pe pagina lui Adrian Monoranu un articol despre intrarea firmelor reale (adidas, starbusks etc.) in viata personajelor virtuale din Second Life. De aici mi-au venit in minte doua chestii:

1.
Pentru cei ce nu stiu, Second Life e un joc (recunosc: nu m-am documentat prea bine si nu stiu ce si cum se cistiga) in care oricine isi poate crea o identitate virtuala pe care si-o poate dezvolta (sau nu) in orice mod pofteste. Adica asta pare a fi locul in care mirc-istii se pot desfasura in voie. Da, aici, Gugu de 15 ani slab si plin de cosuri poate fi cel ce pretinde ca este pe mirc: „hotloverboy21 – cu audi si nokia n93”. Am dat si eu un exemplu venit in minte pe moment.

Dupa ce am citit ce a scris Mono, mi-am amintit de o chestie gasita mai demultisor la Manafu, doar mentionata intr-un text: First Life. O initiativa in favoarea promovarii a ceea ce este definita ca fiind „a 3d analog world” in care poti sa „fornicate using your real genitals”. Mi se pare mai mult decit laudabila initiativa lui Darren Barefoot, autorul proiectului, din moment ce tot mai multi oameni prefera sa se retraga in fata monitorului, acolo unde pot fi cine vor ei. Decit sa iti petreci luni de zile cu mina pe tastatura chinuindu-te sa ii formezi o personalitate personajului tau din Second Life, nu mai bine ai incerca sa iti formezi propriul caracter? Ma intreb ce ii poate determina 5,626,400 de oameni (citi „locuiau” luni seara in SL) sa opteze pentru o viata virtuala in defavoarea uneia reale.

Nu stiu… oare este senzatia unei sarituri cu o coarda elastica mai intensa in fata monitorului decit deasupra unui riu? I dunnow, pur si simplu nu reusesc sa inteleg fenomenul…

si 2.
Pai daca firmele reale isi deschid magazine intr-o lume virtuala inseamna  ca  vor  angaja  oameni  care  sa se  ocupe de campanii si strategii de marketing special realizate pentru acest sector? Vor aparea meserii noi, gen Virtual Branch Copywriter? Vor folosi campaniile din viata asta analoga sau vor crea unele doar pentru piata virtuala?

Ori e doar prea inaintat ora si nu mi se mai leaga neurinii cum trebuie, ori unii chiar  au luat-o razna rau de tot…

Anunțuri

3 Responses to “Viata virtuala: lame sau cool? Totally lame, I say”


 1. 1 Adrian Monoranu 17 Aprilie 2007 la 8:06 pm

  Second Life nu mai e un joc de ceva vreme. E un business. Sunt oameni care se imbogatesc si oameni care pierd mii de dolari in Second Life. Tranzactiile inregistrate in fiecare zi depasesc 500.000 $ si ritmul de crestere este uluitor, peste 15% pe luna. Era de asteptat ca firmele sa intre in aceasta lume semi-virtuala. Spun semi pentru ca este foarte bine ancorata in realitate (produsele vandute in SL si evenimentele care au loc exista si in viata reala). Apropo, stiai ca Harvard University si-a deschis filiala in SL si chiar poti sa participi la cursuri si sa obtii diploma. Partea cea mai cool e ca poti sa fii si profesor… daca ei te accepta!

  Imi aduc aminte campania ta din anul 4 cu mIRC-ul. De aici vine vehementa asta impotriva lumilor virtuale? :))

 2. 2 alexpopovici 17 Aprilie 2007 la 9:54 pm

  Hmm, tot nu cred ca inteleg ce as avea de cistigat eu, ca entitate reala, fizica, nu vrtuala, de cistigat de pe urma SL… ok, cu firmele care apar aici, am inteles. Dar eu de ce as vrea sa stau citeva ore la calculator ca sa mai fac nu stiu ce chestie in SL in loc sa fac ceva util pt mine in viata asta „analoga”?

  Si, intr-adevar, cred ca de pe-atunci mi se trage pornirea asta. :)) Si cred ca pe cit e impotriva vietiii virtuale, pe atit e pentru viata reala.


 1. 1 catalinar Trackback pe 15 Mai 2007 la 2:14 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Blog Stats

 • 42,698 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: