Testimonial vs. funny story

Mi se pare mie sau tot apar reclame în care diferiţi omuleţi ne explică de ce e bine să cumpărăm un anumit produs, de ce să facem aşa şi nu altfel. Mă refer la reclamele gen „testimonial”: Teo ne zicea acum ceva timp ce bune şi curate sînt iaurturile Danone, experţii din service-urile de electrocasnice ne arată în ce hal se buşesc maşinile de spălat fără Calgon şi aşa mai departe.

Dar parcă tot mai multe sînt cele la pastă de dinţi, în special Sensodyne. Ba doctori care ne explică ce şi cum cu durerea de dinţi, de gingii, de nas, de urechi, în cot etc. Şi mă întreb dacă pentru românul de rînd  contează atît de mult să vină cineva avizat care să le spună ce e bun şi ce nu. Eu, de exemplu, nu am deloc încredere. Pentru că ştiu că sînt nişte oameni plătiţi să citească un text. Fie că ei chiar au funcţiile şi poziţiile menţionate în clip sau sînt doar actori interpretînd un rol.
De ce nu se transmit mesajele acestea prin spoturi cu mesaj dedus dintr-o povestioară amuzantă? Cred că au mai mult efect, mai ales că o poveste te ţine cu ochii în televizor pînă la finanlul clipului. În timp ce atunci cînd apare Titi Manivelă, specialist în creşterea furnicilor cu ochi migdalaţi, şi începe să explice ce soi de zeamă de cacadîr de la firma X foloseşte el pentru a trata nu ştiu ce fel de frunze uscate pentru furnicuţele lui, e foarte probabil să schimb postul din momentul în care îşi iţeşte moaca alături de titulatura sa pompoasă.

De ce nu se fac pentru acese categorii de produse mai multe clipuri cum e cel de mai jos?

Reclame

0 Responses to “Testimonial vs. funny story”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: