Nu consumi, nu dai bani!

Ţin minte că vara trecută, înainte să plecăm vreo 3 săptămîni în concediu, chiar am umblat cîteva zile cu plătitul facturilor ici li colo ca să nu avem surprize la întoarcere. Şi-mi amintesc bine că auzeam o reclamă la un provider de net (nu reţinusem care) care oferea 3 luni abonament moca, pe perioada vacanţei de vară, cît studentul era plecat acasă/la mare/pe munte. Şi chiar mă gîndeam că de ce pana mea trebuie să plătesc şi pentru alea 3 săptămîni cît n-o să se uite nici naiba la televizor, iar pe cablul de reţea or să se-ntină kilobiţii la soare?

Zilele trecute, acelaşi provider de net (Airbites, ăsta era nene, Airbites!) şi-a îmbogăţit gama de servicii, dar pe aceeaşi idee de flexibilitate. Pe lîngă „internetul la cel mai mic preţ din Iaşi” care s-a cam împînzit destul de tare în ultima vreme, au băgat o chestie faină în materie de televiziune: canale Tv direct pe calculator, fara Tv tuner. Dar cu pachete diferite, pe alese, în funcţie de ce-i place omului. (Pe bune, mi-am dat seama că niciodată nu trec mai departe de al 18-lea program pe telecomanda… useless crap i got!).

Şi dacă tot e la modă pachetul cu 3 servicii, băieţii au făcut o chestie mai isteaţă decît să dea mobile cu ţşpe minute, dar fără semnal dacă te dai mai la umbră: telefonie prin internet. Pentru care, la fiecare luna, poti sa adaugi minute în plus sau să aloci mai puţine.

Şi mi se pare foarte fain că se merge pe centralizarea serviciilor în cît mai puţine aparate: tv pe calc, telefon la fel. Plus portalul care, în afară de mail, album foto, blog, etc., au şi serviciu de backup şi sharing pe 6 giga.

A, o altă chestie mişto e că la abonamentul TV (tv care merge si pe calc dar poate fi scos foarte bine si pe TV) poţi opta pentru o tastatură wireless cu care, practic, intri pe net de pe televizor printr-un browser propriu.

Iar faza care mi se pare cea mai ok e că toată customizarea se poate face online, iar în scurt timp scapi şi de cozi: plata pe site!

Reclame


%d blogeri au apreciat asta: